Ekim 2016

Karasu 31. gün Akçakoca'dan Karasu

31. gün Akçakoca plajındaki çadırıma doğan güneş uyanmamı sağladı, çadırımı toplarken parkta tenis kortunda baba oğul tenis antremanı devamında, Balkanlar dahil Avrupa ve ülkemizde motorla gezen, iyi yol bilgisi olan babayla Karasu yolu anlattı. teşekkürler. 1323 yılında Orhangazi'nin lalası Akçakoca bey tarafından feth edilen Akçakoca, sahil boyunca yerleşimi olan 24.500 nüfuslu ilçemiz. resimlerimizi çektik. çarşıdan geçerken bugün kendime bir ödül vereyim,börekçideyim. 5.- Tl.

Edirne Özel

40 ve 41. günlerde Edirne'de gördüklerimiz sonrası özel bir sayfa açmamızın daha doğru olacağını düşündüm, görülmesi gezilmesi ve tadılması gerekenlerden bazıları Selimiye Camisi, Kırkpınar, Kapıkule, Tava ciğeri, Badem ezmesi, Kavala Kurabiyesi, 1365 - 1453 tarihleri arasında Osmanlı İmparatorluğunun 2.

Uzunköprü 42. Gün Havsa'dan Uzunköprü

42. gün 22 ağustos 2016 gece rahat uykudan sonra sabah sırdaş'a eşyaları yükledim, Meriç cafe de Fatma Hanım mercimek çorba var dedi, rondoda değil elde ezilen mercimekten yapılan çorbanın tadı bir başka güzel oluyor, 5.- Tl. üstüne güzel 3 tane doyumluk bardakta çay 3.-Tl. ellerine sağlık Teşekkürler iyi insanlar, yolcu yoluna gerek, 40.400 nüfuslu Uzunköprüye gelmeden altgeçit gibi yer yerden geçip sağda şehir merkezi yazan levhadan Uzunköprünün meşhur köprüsüne geldim. tarihi taş köprü 1392 metre uzunluğunda 1426-1443 yılları arasında 2.Murat tarafından yaptırılmış.

Gelibolu 44. Gün Keşan'dan Gelibolu

44. Gün 24 ağustos 2016 buradan sonra bir iki yer hariç 2013 yılında geldiğim yolu tekrar ters yönde kat edeceğim. sabah çim üsütnde rahat sayılacak bir uykudan sonra uyandım, çadırı toplarken Sırdaş'ın arka janttaki kırılan 1 teli değiştirdim, şansıma ruble tarafında değildi, değişen tel adedi tur başından 6.sı oldu. akşamdan kalan peynir tatlısı, karpuz sabah kahvaltısı oldu, önümde inişli çıkışlı bçlünmüş siyah asfalt o lan bir yol var, Çanakkale'nin olmazsa olmazı rüzgarı var, koru dağını geçen seneye göre daha rahat çıktım, mukayese ederken geçen sene daha az km yaptım.

Alçıtepe 46. gün Gökçeada'dan Alçıtepe

46. Gün 26 ağustos 2016 sabah Gökçeada'da denize girmek için plajına geldim, rüzgar kum tanelerini savuruyor, kışın burada yaşamak bence zor, dalgalı denize girdim, çıkışta duştaki suda yıkanmak maharet istiyor, su havada dağılıyor, hortumla kuytu yerde ancak yıkandım, çadıra geldim, cep telefonu açılmıyor, pilini çıkardım yine olmuyor, Sırdaş'a eşyaları yükledim, feribotla Kabatepe limanına geldim, telefon açılmıyor, resim çekme yok, iletişim yok, ne yapayım, durum değerlendirmesi yapıyorum, bugün esasında şehitlikte 57.

Eceabat 47. Gün Alçıtepe'den- Morto Koyu- 57.Alay- Eceabat

47. Gün Alçıtepe'den günaydın, bu gün 27 Ağustos 2016 cumartesi sabah simit + üzümlü kek+ ekmek+ 2 çay 4.50 Tl. Abideye doğru pedalladım, sabah erken saatte Meçhul Asker Anıtı,Temsili Şehitlikler, Heykeller ve Abide'deyim yüksekliği 41.7 metre uzaktan bakıldığında M harfini çağrıştırdığı, M harfi de Mehmetçik'i anımsatmaktadır, Abide Hisarlık Tepede 1960 yılında bitirilip açılmıştır.

Bozcaada 48. Gün Eceabat'tan- Çanakkale- Geyikli- Bozcaada

48. Gün 28 ağustos 2016 Pazar günü gün yine yoğun, Eceabat'ta Halil Abimizin çayını içtim, Vapurla Karşıya Çanakkale'ye 3.-Tl. sahildeki Truva Atı'na geldim, boğazın rüzgarını nefesime çektim, çarşı bugün kapalı Oktay abimizin dükkanı açıktı oğluna selam söyledim, Yaşam Kırtasiye kapalı 4.

Küçükkuyu 49. Gün Bozcaada'dan- Küçükkuyu

49. Gün 29 Ağustos 2016 Pazartesi, çadırımı topladım, Merve iyilik meleği kızımızla tanıştım,(dünkü bölümde yazmıştım.) Sulu Bahçe, Ayazma bölgesinden 8 km. sonrası merkezdeyim, kale tarafındaki banklara gittim, bayan çantası bankta unutulmuş, biraz bekledim gelen giden yok, bıraksam olmaz, karakola getirdim, karakoldakiler karşıdaki Belediyeye gönderdi, Belediye çalışanını buldum, (akşam fazla kaçırmışlardır,) yorumu garibime gitti, illa bir şey unutmak için fazlamı kaçırmak gerekiyor. normal bir insan unutamaz mı Ülkemin garip insanları, bana hiçbir şey sormadan aldı, bize gelirler dedi.

Ayvalık 50. Gün Küçükkuyu'dan Ayvalık

50. gün 30 ağustos 2016 Küçükkuyu'da rahat bir uyku sonrası, personelin çaylarını içtim, vedalaştık, Küçükkuyu'da dün akşam sahilden batısını görmüştüm, kıyısı büyük taşlar var, yer yer betonla düzeltilmiş evlerde oturanların şezlongları duşları var, sabah akçay tarafı sahilden limandaki deniz girende vardı, akçayda girecektim ama Küçükkuyu'da denize girdim, su altı çekimde yapalım.

Aliağa 51. Gün Ayvalık'tan Aliağa

51. Gün 31 ağustos 2016 Ayvalık merkezi gezip, sarımsaklı üzerinden gidebildiğim kadar gideceğim. mobilya mağazası sahibi çay içmeye çağırdı, merak uyandıran tişortla ilgili sorular, ve güzel sözler içilen çay ayvalık 33.200 nüfuslu bir ilçemiz, cunda adası, şeytan sofrası, ayvalık tostu, yazın görülecek yerlerden, lor tatlısı dikkatimi çekti. 5.-Tl.

İzmir 52. Gün Aliağa'dan İzmir

52. Gün 01 Eylül 2016 sabah çadırı topladım, İtfaiye müdürlüğü çayımızı içtim, bardak sıcak suya mantarlı krema , içine endonezya makarnası, Nurettin Bey ve arkadaşlarıyla vedalaştık, teşekkürler iyi insanlar, Aliağa'dan izban var ama karayoluyla devam Menemen Kubilay Anıtı, artık Sırdaş yoruldu, 2 arka tel daha değiştirdim, İzmir'de Karşıyaka'da turum bitecek, kuyruğa kadar yüzdük kopartmayalım dikkat son haddinde yol kalabalık olsa da sıkıntı olmadan Karşıyaka'ya geldim, menemen'den sonra resim çekmek için durmam gerekiyor, fazla resim yok, 58.8 km.

Sakarya 32. gün Karasu'dan Sakarya

32. gün 12 Ağustos 2016 cuma Karasu'da sabah klasik kahvaltı, sonrası yola çıktım. turun Anadolu'daki son karadeniz kıyısı Karasuydu, denize girip, videomuzu çekmiştim, İğneada'ya kadar karadenizi görmeyeceğim, Sakarya yolu düz hava parçalı bulutlu,güneş var, bulutlarda var, 93.3 km. 6 saat 30 dakika 252 metre yükseklik 67 metre ile deniz seviyesinde bölünmüş yolda güvenlik şeridi güzel bir yolda pedallıyorum. 953 bin nufüslu Sakarya'ya gelince meşhur yemeği ıslama köfte ilk defa tadacağım adını biliyorum ama hiç kısmet olmamıştı. 2 yere sordum, Köfteci Mustafa dediler.

Burgazada (İstanbul) 34. gün Sakarya'dan Burgazada'ya (istanbul)

34. gün 14 Ağustos 2016 Pazar İstanbul'un Plakası 34 turun 34. günü metoroloji bulutlu yağmur yok demişti, dolmuşla 5 köprü Yıldız akaryakıt istasyonuna bisikleti almaya, tatil günü ama Sedat Bey iş yerinde helallaştık, sağolsunlar iyi insanlar, azaldı ama ishali akaryakıt istasyonlarında çözüyorum, Kartepe sağda ana kızın poğaça börek dükkanı 2 tane poğaça aldım, 2 çay 3.-Tl. yol bölünmüş yol sıkıntı yok.

Burgazada 35. gün Özel istirahat günü

35. gün 15 ağustos 2016 Pazartesi turun en uzun etabıydı. gece geç vakitte gelince Burgazadayı görmeden yola devam etmek olmaz, verdiğim 1 gün istirahat iyi geldi, çadırın ufak kilidi var, kitledim çarşıya geldim, önce eczaneden ishal hapı, sonra kaşarlı tost, çay, aletlere şarj tost 5.- Tl. çay 2.5 tl. markette 1.5 litre su 1.50 Tl. Emekli olarak bizim maaş buralarda 15 gün gider, Marmara denizi ortasında esasında kafa dinleme yeri, sahili, temiz denizi ile günü dinlenerek geçirirken bolca resim çektim.

Çorlu 37. gün kumburgaz'dan Çorlu

37. gün Kumburgaz da çadırımı topladım, tarih 17 ağustos 2016 bugün 17 yıl önce depremde 7 yakınımızı kaybetmiştik. geçen sene 16. yılı Yalova'da gece saat 03.02 de anmıştım, dua etmiştim. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Kahvede Hasan agadan hazır çorba için bardağa sıcak su aldım, içinede endonezya makarnası attım, güzel bir çorba makarna oldu, üstüne çay, vedalaştık, Lüleburgaz'a selam söyledi, Önder isimli gencimiz bahçesinden organik domates ve altın çilek verdi. iyi insanlar Teşekkürler. Silivri yolu için ayıp diyorum.

Lüleburgaz 38. gün Çorlu'dan Lüleburgaz

38. gün 18 Ağustos 2016 Perşembe 63 yıl önce bugün doğmuşum. Çorlu'dan Lüleburgaz'a pedallayacağım, sabah gençler nescafe getirdiler. sık içmediğim için tadı güzel geldi. yola çıktım, Çorlu'ya girmeden, Ergene ilçesi, Marmaracık ve Ulaş eskiden köymüş şimdi Ergene'nin mahallesi olmuş, Marmaracık'ta börek 3.50 Tl. 2 çay 1.50 Tl. Ulaş'ta yöresel 500 gram yoğurt 2.- Tl. düz sayılacak bir yolda rahat bir yolculuk sonrası Lüleburgaz'dayım, cafe bahçesinde oturan 3 motorsikletçi ile konuştum, bir tanesi ben motorsikletle bile bu yolu cesaret edemem dedi.

MUSTAFA ÖNER- ESKİŞEHİR- DEFANS OYUNCUSU- TATAR MUSTAFA- ANTBİRLİKSPOR- ESKİŞEHİR ALTAYGENÇ ve ODUNPAZAR

1973 yılında Eskişehir Altay Genç Takımında defans oyuncusu olarak futbola başlayan, takımın ilk kazandığı şampiyonluğunu yaşayan, daha sonra mahallesinin takımı Odunpazarspora transfer olan, 1977 yılında Antalya Antbirliksporun rahmetli Başkanı Günay Abinin transferi ile Antalya'ya gelen Mustafa Öner 1977 yılından futbolu bıraktığı 1994 yılına kadar takımında kaleci hariç her mevkisinde oynamıştır, futbolunu her sene iyiye götüren, uzun fuleli, mücadeleci, oyunu iyi okuyan arkadaşımız 1977-1978 ve 1978-1979 Antalya Amatör Karmasına çağrılmıştır, unutamadıkları arasında 1978-1979 yılındaki

KÖPRÜLERİMİZ - 2 (ORDU- KARASU) ESKİ YENİ KARAYOLLARI KÖPRÜLERİ

Karayollarımız da bizlere yıllardır ulaşımı sağlayan Köprülerimizi yapan isimsiz kahramanlar olan Mühendisler, Mimarlar ve İşçilerimize Saygı, Emeklerine Saygı, Teşekkürler ülkemizin isimsiz kahramanları.
2. Bölüm gün gün etap içinde gördüklerimiz. (91 köprü,tünel,viyadük)

İĞNEADA ÖZEL

39. günde Karadenizin en batısı, Trakyanın en kuzeyi, yıllarca coğrafya bilgimde İğneadayı bilirim ama hep ada zannediyordum, buralara ise geleceğimi hiç düşünmemiştim, gün geldi görmek nasip oldu, ada değil sahil kasabası, Pınarhisar'a geldiğimde bu kadar yakın ve sakin bir yeri görmemek olmaz, bisiklet mi araç mı (70 km.

KÖPRÜLERİMİZ - 4 (ANTALYA VE ÇEVRESİ) ESKİ YENİ KARAYOLLARI KÖPRÜLERİ

Karayollarımız da bizlere yıllardır ulaşımı sağlayan Köprülerimizi yapan isimsiz kahramanlar olan Mühendisler, Mimarlar ve İşçilerimize Saygı, Emeklerine Saygı, Teşekkürler ülkemizin isimsiz kahramanları.
4. Bölümü Antalya ve çevresindeki köprülere ayırdık.

Yasal Uyarı

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU'na ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar. www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU ilgili yasal işlem başlatma hakkına sahiptir.