Aralık 2017

PLASTİK TUTKAL İLE FAYANS YAPIŞTIRMA

Belki duyduğunuz belki duymadığınız bir uygulamayı sayfama yazıyorum. Plastik Tutkalla fayans yapıştırma, ama duvar fayansları ama yer döşemesi kale bodurlar da ustanın döşerken tam sağlıklı yapışmayan zaman içinde oynayan yerinden çıkan fayans veya yer döşemenizi kendiniz çok rahat bir şekilde yapıştırabilirsiniz. aklınızda bulunsun diye sayfamıza yazayım. (fayanslar sağlamsa sorun yok, ama oynayan varsa) yerinden çıkan fayansı ustaya yaptırayım deseniz tanıdığınız yoksa zorlanırsınız, ustayı buldunuz parça işlere pek sıcak bakmazlar gündelik isterler, en aşağı 50-100 tl.

KARTVİZİT NEDİR - NASIL YAPILIR HAKKINDA

Bu gün konumuz Kartvizit hakkında nedir, nasıl yapılır:
Kartvizit 17. yüzyılda Avrupa'da değişik amaçlar için basılmış, daha sonraki yıllarda Kişilerin, İş yerlerin, Kurumların bilgilerini daha çok kişi ve kurumlara ulaştırmak, kendilerine daha çabuk ulaşma imkanını sağlamak amacı için kullanılırken, yaptığınız çalışmanın ciddiyetini de yansıtır,

BİSİKLET KIRILAN JANT TELİ DEĞİŞTİRİLMESİ ve AKORT AYARI

Bugün konumuz kırılan Jantin telinin değiştirilmesi, ve akort ayarı
web sayfamızda bu güne kadar Bisiklet seçimi, Dış Lastik seçimi, Patlayan Lastiğin yapılması, Eldiven, Elcik, Kask, Dikiz aynası, Gözlük ve Bandana hakkında bildiklerimizi sizlerle paylaşmıştım, nasıl, niye, neden, niçini bol yazılardı, Bisiklet sadece bu yazdıklarımızdan ibaret değil,

KAŞE NEDİR- LAZERLE KAŞE YAPIMI HAKKINDA

Bu günkü konumuz Kaşe Kurumların, işletmelerin, esnafın kullandığı Kaşe nedir, nasıl yapılır,
Kurumların, İşletmelerin, Esnafın fatura, yazışma, dilekçe, basılı evrakları gibi işlerinde iş yeri ve kurum bilgilerini tekrar tekrar elle yazarak değil, bu işlemi kolaylaştırmak için, bu bilgileri lastik, kauçuk gibi gereçlere mühür, damga yapılarak daha hızlı yapılması,
Kaşeyi yaşamım içinde yer yer kullandım, ama nasıl yapıldığını bilmiyordum, bugün hep beraber öğrenelim,

YOĞURT EV YAPIMI, EL YAPIMI HAKKINDA

Bu gün bildiniz bir konuyu web sayfamıza taşıyayım dedim, El yapımı, Ev yapımı YOĞURT
Bir kaç bilgi vereyim, belki biliyorsunuz, belki bilmiyorsunuzdur, Tereyağ sütten elde edilir hakiki Tereyağın erime sıcaklığı 30-31 derece civarıdır, insan vücudunun ısısı ise derece ile ölçtüğümüzde 36.5 derecedir, yani vücudumuzun ısısı Hakiki tereyağı eritme gücüne sahipmiş, (yıllarca damar sertliğine sebep oluyor diye Tereyağını kötülediler, şunu da bilelim margarinin erime sıcaklığı 40 derece civarı )

BİSİKLET SELESİ ve SELE YÜKSEKLİĞİ, SELE POZİSYONU HAKKINDA

Bisikletimizi konforlu, rahat ve sağlıklı pedallayabilmek için yapmamız gerekenleri sizlerle paylaşıyorum, Lastik, Eldiven, Elcikle ilgili yazılarımızdan sonra yine önemli bir konu Bisiklet selesi, sele yüksekliği ve sele pozisyonu ile ilgili bildiklerimizi paylaşayım, Sele de bisikletçinin bisiklet üstündeki pozisyonunu kabaca şöyle yazalım, yol bisikletinde bisikletçi rüzgara daha az maruz kalmak için bisikletine abandığından pozisyonunun açısı % 30 dağ bisikleti bisikletçisinin pozisyonunun açısı % 60 Şehir tur bisikleti bisikletçisinin pozisyonunun açısı % 90 diyorum.

BİSİKLET LASTİĞİ ve PATLAK LASTİK HAKKINDA

Bu gün Bisiklet Lastiği hakkında bildiğim bilgilerin paylaşımı yapayım dedim. Bisikletin matruşka gibi açtıkça çok geniş bir konu olduğunu gördüm. yurt dışında Çin olmak üzere uzak doğuda kadrosu dahil yapılan, bazılarının ülkemizde montajı yapıldığı, ayrıca Avrupa Amerika gibi yerlerde özel yapımların olduğu gördüm. Bisikletin başlıca ana grupları Yol, Dağ, Şehir Tur bisikletleri, bu bisikletler kendi arasında 26 - 27,5- 28- 29 jantla anılıyor, lastik genişlikleri başlıcaları 19-23-32-35-38-40 mm. firmaların ürettikleri bu lastiklerin fiyatları 30 tl - 300 tl civarı.

Yasal Uyarı

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU'na ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar. www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU ilgili yasal işlem başlatma hakkına sahiptir.