Aralık 2019

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ İLE ANKARA'DAN KARS'A

2019 yılı Aralık ayının son günlerinde eşimle Ankara'dan Kars'a 25 saat sürecek Doğu Ekspresi Tren yolculuğunun neden bu yıl olmasın diye başladığımız günlerdeyiz, geçen sene çok gündemde olan Doğu Ekspresi Treni ile Ankara'dan Kars'a yazılarını duymuş ve okumuştuk, bu sene eşimle konuştuğumun da kendisi de olur dedi, bu programla ilgili araştırma ve bilgi çalışmasına başladım, önce bu turu tertipleyen tur şirketlerine baktığımda genelde gidiş trenle ise dönüş uçakla veya gidiş uçakla ise dönüş trenle olduğunu gördüm ve bu turdaki ekstra harcamalar hariç 2 kişi 3.500.- Tl. 5.000.- tl.

KARS KANLI TABYA KAFKAS CEPHESİ HARP TARİHİ MÜZESİ

15-22 aralık 2019 tarihleri arasından Ülkemizin doğusunda Antalya'dan 1.441 km. uzaklıktaki Serhat şehrimiz Kars'a trenle Turistik Doğu Ekspresi ile görmek, öğrenmek, gezmek için eşimle beraberliğimizin 40. yılında gittik, Kars 2018 nüfusu 288 bin il merkezi 116 bin Kars'ın rakım denizden yüksekliği 1.760 metre komşu iller Iğdır, Ağrı, Erzurum, Ardahan ( 27 Mayıs 1992 tarihinde Kars'tan ayrılarak 75.

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ İLE KARS TURUMUZDAN BİLGİLER

Web sayfamda 11 Aralık 2019 tarihli yazıma Kars'a trenle eşimle beraberliğimizin 40. yılı anısına ve 2019 yılı kasım ayı sonunda yurt dışında 2.torunumuz doğdu, aralık ayının son günlerinde yurt dışından dönecek olmaları, son 5 yıldır eşimle bir yerlere gitmememiz ayrıca Antalya'da yaşıyoruz, yazın deniz, kum, doğanın içinde yaşıyoruz, ama buralara kar yağmıyor ve son 2 yıldır basında, medya da Tv.lerde Doğu ekspresi ile Kışın Kars turları revaçta olduğunu görüyordum, ve

İLİÇ- KEMALİYE TURU TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ İLE

Turistik Doğu Ekspresi ile tam zamanında 15.55 de Ankara'dan yola çıktık, gece ilk defa yataklıda kalacağız, sabah 07.00 ye doğru Görevli vagonun koridordan İliç'e geliyoruz diye haber verdi, akşam İliç turu 60.00 Tl.ydi, sabah 40.00 Tl. bu arada turcular daha bilgili, bireysel seyahat edenler, bilgileri daha az, istasyona inin orada size söylüyecekler diyorlar, turla gezenlerin araçları hazır bireyseller yani tur satın almayanlar, beklemede, sonra bekleyenleri bir bir minibüse dolduk, şoför Yalçın idaresinde 37 km.

ÇILDIR GÖLÜ- KARS TURİSTİK DOĞU EKSPRES İLE

Çıldır Gölü - Kars daha önce hiç gitmediğim, görmediğim yer, son iki yıldır Kars ve çevresinin güzelliğinin basın ,Tv ve medyada duymuştuk, Antalya'da yaşayan bir aile olarak, kışın soğuk günlerde Kars ilini ve çevresini görme, gezme, Çıldır gölünün gölün donması, üstünde yürüme, resim çekme 40. yılımızda güzel olacak, bu gün Çıldır gölü gitme, gezme günü, belediye geçen sene araç tahsis ediyormuş, bu sene belediye seçimde değişmesi, gölün hala tamamının donmaması araç tahsisi belli değilmiş, araştırma sonucunda Ulaş beyinde yardımlarıyla Fevzioğlu Tur. 0530 040 0000 telefondan Yavuz Bey.

HANIMELİ MUTFAĞI - KARS ( Kars Turumuzdan )

Turistik Doğu Ekspresi ile Kars Turumuzu yaparken gittiğimiz, gördüğümüz, gezdiğimiz Ani Harabeleri, Çıldır Gölü'nü web sayfamıza yazdım, Kars'ın sadece 2 yeri yok, sabah kahvaltısını otelde yapıyoruz, Akşam yemeği için Kars'a gelmeden yaptığım araştırmada gidilecek yerleri ve meşhur yemeklerini bir kenara yazdım, Kars'ın meşhur yemekleri Kaz eti, Piti, Hangel, Umaç helvası, yaprak salması, kete başlıcaları, Kaz eti için yöre halkı kazın kar yemesi demesi, Piti Kuzu etinden güveç olunca bir kenara koyduk, resturant, lokantada da ise ilk tercihimiz mutfağında annelerin yemek yapması, ve Kar

Yasal Uyarı

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU'na ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar. www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU ilgili yasal işlem başlatma hakkına sahiptir.