Eylül 2022

KIZILCIK MARMELATI EV YAPIMI ( 2022 YILI)

İlk defa bu yıl yaptığımız Kızılcık reçelinden sonra birde Kızılcığın Marmelatını yapalım dedik, pazardan reçel için aldığımız Kızılcığı bu sefer Marmelat için alacağız, teyzemiz Antalya'nın ilçesi Korkuteli ürünü olduğunu söylemişti, bu sefer olgunlardan alacağız 2 kg. 15.- tl den aldık 30.- tl ödedik, 500 gr. yemelik ayırdık, kalan 1.5 kg. Kızılcığı güzelce yıkadık, çelik tencereye koyduk ayrıca 500 gr.

CEMSİZ 11 YIL TURUMUZDAN HATIRLADILARIMIZ

Cemsiz 11 Yıl Turumuzla ilgili bilinmeyenleri bu bölümde sizlerle paylaşmak istedim, tura çıkarken nerelere gidebileceğimi tahmin edemediğim için tura çıkmadan önce sizlerle paylaşmak istemedim, tura çıkmak için Korkuteli mi Kemer mi, yayla mı sahil mi, yağmur, gece soğukları derken son kararımız sahil yolu oldu, kemer'den 1 diye başlayıp, 9. gün Marmaris'te sona erdi, 500 km.

MARMARİS 9. GÜN AKYAKA'DAN MARMARİS

Cemsiz 11 Yıl Turumuzun 9. günü 06 Eylül 2022 sağ dizimdeki menüsküs yırtılması beni zorluyor, turu bitirme kararımı eşime telefonla söyledim, sen bilirsin dedi, yarın Marmaris'te bitirip otobüsle eve dönüşe geçeceğim, sabah çadırımı topladım, Akyaka orman Kampından ayrıldım, Marmaris kavşağı yolda yarım kilo yeşil taze limondan aldım, önümüzde 2.200 metre.

AKYAKA ORMAN KAMPI 8.GÜN DALYAN'DAN AKYAKA ORMAN KAMPI

Cemsiz 11 Yıl Turumuzun 8. günü 05 Eylül 2022 çadırımı topladım, Dalyan^dan Ortaca'ya yola çıktım, önce akaryakıt istasyonunda lastik havalarını ayarladım, Ortaca'ya geldim, anayol kavşağında gözleme, tost yapan yerde sabah atıştırması sucuklu kaşarlı tost + çay 30.- tl. sahibi bayan ayşe abla yolumuz köyceğiz sonra Marmaris kavşağı hava sıcak, rüzgar karşıdan esiyor, rampa inişlerinde de pedal çeviriyorum,bey obası,köyceğizde dışı yeşil taze limon var, kilosu 20.- tl. yarım kilo aldım, yolda doping oldu, Marmaris kavşağı buradan meşhur Sakar geçidi 9 km. %9 meyili var, 1.5 km.

KAŞ 5. GÜN DEMRE'DEN KAŞ

Cemsiz 11 Yıl Turumuzun 5. günü Demre'den Kaş'a gideceğim, sabah erken uyandım, geçen sene kayadibin de denize girmemiştim, konyaaltı gibi kumsalı olan kayadibinnde doğru denize girdim, sabah su harika Ali bey eşi geldiler, 2 gün önce motorsiklet kazası geçiren işletmesinde eski çalışanı vefat etmiş, üzüntülüler, allat rahmet eylesin, baş sağlığı diledim, vedalaştık, yola çıkma zamanı önce Demre merkez doğru pedalladım, Demre Kaş arası karnını doyurma yeri yok denecek kadar az ekmek arası tavuk döner 25.-tl.

ADRASAN 3.GÜN OLİMPOS'TAN ADRASAN

Cemsiz 11 yıl turumuzun 3. günü yine bisikletle ilklerimden olacak, ana yola çıkmadan sahilden Adrasan'a gideceğim, hazırlığımı yaptım, akşam rahat uyku çektim, Olimpos'tan yola çıktım, ilk km.lerde 50 metrelik bir çıkış sonrası inişe geçtim, Adrasan köyüne geldim, bu günlük yol kısa ama yarın tırmanma var, onun için bu gün dinlenme yaparak geçireceğim, burada geçmiş yıllardan anılarımız var, kısa bi hatırlama yaptım, sahile doğru pedallıyorum, Akdeniz Üniversitesi meslek okuluna yaklaştım, sağda virajda zeytin Kamping tabelasını gördüm, fiyat sordum geceliği 50.- tl.

KEMER 1. GÜN ANTALYA'DAN KEMER

Cemsiz 11 Yıl Turumuza nihayet başlayabileceğim, son aylardaki Katarakt ameliyatı ve sağ dizde menüsküs yırtığı sonucunda bisiklet antremanlarımı bayağı sekteye uğrattı, bu seneki turumuzu peşin ne yapacağımı yazmak istemedim, çünkü yaş 69 a geldi, önce turu bitirip sonra yazmak daha mantıklı olacaktı, 1. gün Kemer'e daha öncede gittiğim için bu sene önce 4. senesinde Hemşomu ziyaret etmek oldu, sonra 1. gün konaklama yeri olacak, onun için öğlen yola çıktım, Işıklar cad.

DOMATES SOSLU ACI BİBER TURŞUSU EV YAPIMI ( 2022 YILI)

Pazardan aldığımız yeşil biber acı çıkınca atana kadar 20-25 Yıl önce yaptığımız Domates soslu Acı biber Turşumuzu bu yıl tekrar yapalım dedik, bir tarafta acı yeşil biber 1 kg.. tohumlarını temizledik küçük küçük doğradık, üstüne 8-10 diş sarımsakları küçük küçük doğradık, bir kaba Domates 2 kg.

Yasal Uyarı

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU'na ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar. www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU ilgili yasal işlem başlatma hakkına sahiptir.